ÜRETİM (PRODUCING)

Konkasör, Asfalt Plentleri, Agrega, Gradasyon, Kırma, Eleme, Tesis Tasarlama, Agrega Stoklama, Beton Santralleri

  • Agrega - Gradasyon - Kırma - Eleme - Taşıma - Stoklama
Agrega - Gradasyon - Kırma - Eleme - Taşıma - Stoklama konularının açıklandığı bir döküman.

  • Kırıcılar ile İlgili Temel ve Detaylı Bilgiler
Kırıcılar ile ilgili temel ve detaylı bilgileri içeren bir döküman.
  • Asfalt yapımında kullanılan agregayı kullanım öncesi stoklama tekniği.
Düzgün stok yapmanın işletmenize yararları.
1-Kurutma maliyetini düşürür.
2-Üretim kapasitesini arttırır.
3-Stoklama maliyetini düşürür.
4-Malzeme maliyetini düşürür.
5-Ekipman ve elektrik gücünü düşürür.
6-Segragasyon ve gradasyon hatalarından doğacak sorunları azaltır.
7-Yükleyicinin bakım maliyetini düşürür.
    • Asfalt yapımında kullanılan agreganın taşınması, yüklenmesi, boşaltılması ve silolara doldurulması sırasında alınacak önlemler.
    Agregaların taşınması ve depolanması sırasında en fazla etkilenen iki özelliği agrega dane dağılımı ve agrega nem içeriğidir.Agregaların mümkün olduğunca atmosferik koşullardan etkilenmesi önlenmelidir.

    indirme linki - Asfalt yapımında kullanılan agreganın taşınması, yüklenmesi, boşaltılması ve silolara doldurulması sırasında alınacak önlemler
    • Kırma Eleme Tesis Tasarımı
    Yurt dışında müteahhit firmalarımızın aldığı inşaat projelerinin büyük bir bölümü; yol, baraj ve bina işlerinden oluşmaktadır. Bu projelerin yapımında kullanılan agregaların üretimi için gerekli olan makine ve ekipmanlarının seçimi kısacası taş kırma eleme makinelerinin sistem tasarımı bu bildirinin içeriğidir. Bu bildiride teorik detaylardan öte, firmaların çok pratik yöntemle sonuca ulaşmaları sağlanması amaçlanmıştır.

    indirme linki - Kırma Eleme Tesis Tasarımı
    • Asfalt Plentleri
    1 - Batch Tip (sabit ve mobil)
    2 - Drum Mix (sabit ve mobil)

    indirme linki - Asfalt Plentleri

    • Beton Santralları (Hazır Beton Tesisleri)
    Beton santralları üretim biçimine göre yaş, kuru, yaş&kuru şeklinde sınıflandırılır.

    indirme linki - Beton Santralları

    • Beton Santrali Kurulumunda Dikkat Edilecek Hususlar
    Beton kalitesini belirleyen en önemli faktör, bilindiği üzere betonu oluşturan agrega, çimento, su, kimyasal ve diğer katkı maddelerinin kalitesi ile birlikte, bu içeriğin doğru oranda, sırada ve süreçte karıştırılması ve döküleceği yere ulaştırılmasıdır. Bu ürünün en doğru şekilde üretilmesini sağlayan beton santrallerinin kurulumu sırasında DOĞRU Analiz, DOĞRU İhtiyaç Tespiti, DOĞRU Ekipman Tespiti/Temini ve DOĞRU Mühendislik ve uygulama ile oluşan KÜLTÜRÜN ESERİ bir tesisin, işletmeciye sağlayacağı avantajlar saymakla bitirilemez.
    -Kurulum aşamasında arazi durumu da iyi incelenmelidir. Herhangi bir yönde dağ tırmanışları, betonun ulaşım süresini arttıracak ancak doğası gereği ulaştırılabilecek mesafeyi azaltabilecektir, bu da tesisin toplam REEL üretimini düşürecektir.
    -Beton üretimi ekzotermik bir reaksiyondur ve ısınır. Bu ısınma soğuk iklimlerde avantaj iken sıcak iklim koşullarında dezavantaj olabilmektedir.
    - Tesiste en önemli parametrelerden biriside nakil araçlarının; en az boş zaman geçirmelerini temin etmektir. Beton santralinin üstünlükleri bu noktada önemlidir. İdeal şartlarda transmikserler 2-3 dk. da doldurulurlar, ancak iyi tasarlanmamış veya uygulanmamış dolum şutu, bu süreyi uzatmakla kalmayacak tıkanma ve hatta üretimin durmasına sebep olabilecektir.
    Beton Santrali kurulumunda dikkat edilecek hususlar başlığı ile alakalı detaylı tüm bilgiyi aşağıdaki linkden indirebilirsiniz.